Ο βρετανικός Τύπος θυμάται τη… γιαγιά Νταϊάνα

Για ολόκληρες βδομάδες, η Μεγάλη Βρετανία ζούσε σε... προγεννητικούς ρυθμούς. Όλοι και κυρίως ο βρετανικός Τύπος περίμενε να δει το βασιλικό βρέφος: αγόρι ή κορίτσι; σε ποιον θα μοιάζει; πώς θα το λένε; (αυτό ακόμη δεν έχει απαντηθεί).

Η χαρά των Βρετανών για το νέο διάδοχο του θρόνου, φέρνει και μια νοσταλγία για το μοναδικό ίσως πρόσωπο του Μπάκινγκχαμ που αγαπήθηκε τόσο: τη Νταϊάνα, τη γιαγιά που ο μικρός πρίγκιπας δεν θα γνωρίσει ποτέ. 

Η μια μετά την άλλη οι βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες της Λαίδης Ντι (όπως την έλεγαν χαϊδευτικά οι Βρετανοί) τη μέρα που βγήκε στο ίδιο σημείο με την Κέιτ να δείξει το νεογέννητο τότε πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Μάλιστα δημοσιεύουν φωτογραφίες που δείχνουν τη Νταϊάνα να φορά ένα παρόμοιο φόρεμα με βούλες, σαν αυτό της Κέιτ, βγαίνοντας από το μαιευτήριο. Ενώ η δούκισσα του Κέιμπριτζ φορούσε στο χέρι της το δαχτυλίδι της Νταϊάνα που της χάρισε ο σύζυγός της όταν αρραβωνιάστηκαν.

Όταν βέβαια ομιλούμε για το βασιλικό οίκο, τα εν οίκω είναι αναγκαστικά και εν δήμω κι έτσι, ο Ουίλιαμ αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό τις λεπτομέρειες του πρώτου 24ωρου της ζωής του μικρού: αποκάλυψε ότι ο ίδιος του άλλαξε πάνα ενώ υποστήριξε ότι μοιάζει στην Κέιτ. "Έχει περισσότερα μαλλιά από μένα" είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε πως "είναι ήδη βέβαιο πως ο μικρός έχει γερά πνευμόνια". Πάντως στην πρώτη του φωτογραφία, ο μικρός πρίγκιπας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έκλαψε καθόλου.  

Η πρώτη φωτογραφία της δούκισσας Κέιτ

Η πρώτη φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ