Φρένο από Σόιμπλε στην επόμενη δόση

Φρένο βάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, καθώς όπως είπε, αναμένεται να καθυστερήσει με δεδομένο ότι εκκρεμεί ακόμη η έκθεση της τρόικας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο κύριος Σόιμπλε εκτίμησε ότι έως 29 Ιουλίου θα αποφασίσει το γερμανικό κοινοβούλιο για την επόμενη δόση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας παγώνει την εκταμίευση της δόσης, καθώς η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι το Euroworking Group αναμένεται να ανάψει την Τετάρτη 24 Ιουλίου , σε τηλεδιάσκεψη, το "πράσινο φως" για την δόση, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση της δόσης.

Η έκθεση της τρόικας, την οποία επικαλείται το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Πέμπτη.

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών 

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτό επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.