Στο κενό και δεύτερος διαγωνισμός για το τζαμί στην Αθήνα

Για δεύτερη φορά κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για την εύρεση αναδόχου εταιρείας, η οποία θα κατασκευάσει το ισλαμικό τέμενος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 950.000 ευρώ και σύμφωνα με τη μακέτα δεν θα έχει μιναρέ, ενώ θα κατασκευαστεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός, η ημερομηνία του οποίου θα οριστεί προσεχώς. Εάν και αυτός χαρακτηριστεί άγονος, γεγονός που δεν αποκλείεται, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει νέες αποφάσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σημειώνουμε ότι, χώρες όπως και η Τουρκία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πορεία της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί δημόσια πως το έργο θα υλοποιηθεί. Επίσης, το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να παγώσει η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας παραπέμποντας τα θέμα προς συζήτηση στις 28 Ιανουαρίου.