Ποιους Έλληνες θα συναντήσουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Κατ' ιδίαν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους θα έχει το απόγευμα ο Γερμανός υπουργός ΟOκονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και μέλη της γερμανικής αποστολής. Στο επίκεντρο των συζητήσεψν θα βρεθεί τόσο το ενδεχόμενο γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και η δημοσιονομική διαχείριση της χώρας μας.

Νωρίτερα μάλιστα, ο κύριος Σόιμπλε, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τόνισε ότι: Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα" και εξέφρασε το σεβασμό του στις ελληνικές προσπάθειες να βγει η χώρα από την κρίση.

"Νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ακόμη ανεξάντλητο δυναμικό και επεσήμανε ότι: "Η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από τις επιχειρήσεις, που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης".

Όπως είπε η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν χαλεπούς καιρούς, ενώ "Πριν από 10 χρόνια, εμείς οι Γερμανοί είμασταν οι ασθενείς της Ευρώπης". Πάντως στην έναρξη της ομιλίας του ανέφερε ότι η Αθήνα  ανακτά την ανταγωνιστικότητά της και έχουν μειωθεί οι ανισορροπίες, ενώ εκτίμησε ότι δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος της κρίσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων: