Ο Δωδεκανήσιος ολυμπιονίκης της φυσικής.

Το ότι η χώρα μας έχει λαμπερά μυαλά να παρουσιάσει το γνωρίζουμε. Το γεγονός αυτό ήρθε για μία ακόμα φορά να αποδείξει περίτρανα ένας απόφοιτος Λυκείου από τη Ρόδο. Ο λόγος για το Σταύρο Ευθυμίου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πέτυχε σημαντικότατη διάκριση σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε από τις 7-15 Ιουλίου 2013 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές τόσο στην ευρύτητα και δυσκολία των θεωρητικών θεμάτων, όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων, αλλά και στον περιορισμένο αριθμό των βραβευομένων με μετάλλια σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλου ανταγωνισμού των καλύτερων μαθητών στη Φυσική από όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το rodiaki.gr.

Ο Σταύρος Ευθυμίου γεννήθηκε και κατοικεί στα Κοσκινού της Ρόδου. Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά. Έδειχνε έντονα την κλίση του προς τον κόσμο των επιστημών. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα, είχε πετύχει τη μέγιστη διάκριση, κατακτώντας την1η θέση στη δεύτερη και τελευταία φάση του 23ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής.