Λάβρος ο Κακλαμάνης για τα κενά έδρανα στη Βουλή

Σκληρή στάση κράτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επιτέθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι απουσίαζαν από τα έδρανα στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο και των ομιλιών βουλευτών. Ο κύριος Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας: “Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή”.

Αξίζει να σημειωθεί πώς όταν ήρθε η ώρα του να μιλήσειτα υπουργικά έδρανα βρισκόταν μόνον ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, για τον οποίο είπε ότι “είναι πολύ συμπαθής, όμως είναι υφυπουργός και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτά που θέτουμε”.

Στη συνέργεια διερωτήθηκε που είναι ο υπουργός Οικονομικών όταν τα 3/4 του πολυνομοσχεδίου αφορούν θέματα αρμοδιότητάς του και ποιος θα απαντήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή το υπουργείο Υγείας;

“Δεν έχω ανάγκη να τα ακούσουν οι ψηφοφόροι μου αλλά οι υπουργοί οι οποίοι πρέπει να δώσουν κάποιες απαντήσεις», είπε ο κ. Κακλαμάνης καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το νόμο που υπογράφει και μας ζητάει εμάς να τον ψηφίσουμε”

“Δεν έχω δει τόσο θλιβερή εικόνα κυβέρνησης. Είναι σα να ακούω τώρα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να τους λέει ότι πρέπει να παρίστανται στη Βουλή”, πρόσθεσε, ενώ πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση είπε ότι θα επανέλθει στην συζήτηση επί των άρθρων “πριν πάρω την απόφαση τι θα ψηφίσω και τι όχι”, όπως σημείωσε με νόημα.

“Δεν έχει άδικο ο κ. Κακλαμάνης διότι το πολυνομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία και θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης”, παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.