The Showgirl Princess

The Showgirl Princess

Έχει καθιερωθεί ως η πριγκίπισσα της pop με τα τραγούδια της να έχουν αγαπηθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει επιτύχει παγκόσμια ρεκόρ πωλήσεων ενώ έχει κερδίσει δεκάδες φορές βραβεία μεταξύ των οποίων και Grammy. Η Kylie Minogue μπορεί να δείχνει μικροσκοπική με το μόλις 1,52 εκ. ύψος της αλλά ξεχειλίζει από δύναμη και μας το απέδειξε πριν από λίγα χρόνια με τον τρόπο που πάλεψε για την υγεία της, με το εκθαμβωτικό χαμόγελό της να παραμένει αλώβητο…

Η Kylie Minogue γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1968 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. O Ιρλανδικής καταγωγής πατέρας της Ron εργαζόταν ως λογιστής ενώ η Ουαλή μητέρα της Carol Jones ήταν πρώην χορεύτρια. Η Kylie έχει δύο μικρότερα αδέρφια, τη Dannii, η οποία επίσης ασχολείται με το τραγούδι και το Brendan, ο οποίος εργάζεται ως cameraman στην Αυστραλία. Η Kylie ξεκίνησε από μικρή ηλικία να εμφανίζεται με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές της αυστραλιανής τηλεόρασης όπως οι "Skyways" και "The Sullivans" πριν κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "The Henderson Kids".

Το 1986 σημείωσε μεγάλη επιτυχία όταν υποδύθηκε τη Charlene στη δημοφιλή αυστραλιανή σαπουνόπερα "Neighbours". Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας που γινόταν για φιλανθρωπικό σκοπό, η Κylie ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το "The Loco-motion" μαγεύοντας το κοινό. Η απίθανη εμφάνισή της της εξασφάλισε το 1987 συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Mushroom Records. Επί επτά εβδομάδες το single "Loco-motion" βρισκόταν στο νούμερο ένα των αυστραλιανών μουσικών charts ενώ ήταν το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80. Οι Βρετανοί μουσικοί παραγωγοί Stock, Aitken και Waterman είχαν εντυπωσιαστεί τόσο πολύ με εκείνη που αποφάσισαν να την κάνουν μεγάλο αστέρι. Το 1988 το "I Should Be So Lucky" από το πρώτο της album με τίτλο "Kylie" ήταν το επόμενο single που λάτρεψε το κοινό ενώ η καριέρα της απογειώθηκε μετά το ντουέτο με το συμπρωταγωνιστή της Jason Donovan, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό και το album "Enjoy Yourself" που κυκλοφόρησε το 1989.

Μετά την εμφάνισή της στην ταινία "The Delinquents" στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Kylie μεταμορφώθηκε από την πριγκίπισσα της pop σε sexy superstar. Αυτή η νέα εικόνα τονίστηκε ακόμα περισσότερο λόγω του ειδυλλίου της με τον τραγουδιστή των INXS, Michael Hutchence.

Η Kylie το 1992 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Deconstruction Records, το album όμως που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με τίτλο "Let's Get To It" ήταν το μόνο που δεν κατάφερε να μπει στο UK top 10. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αποφάσισε να γίνει περισσότερο indie και τo 1994 κυκλοφόρησε το album με τίτλο "Kylie Minogue" ενώ εμφανίστηκε στην ταινία "Street Fighter" με το Jean Claude Van Damme.

Το 1996 συνεργάστηκε με τους Manic Street Preachers και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το album "Impossible Princess". Το 2000 αποχώρησε από τη Deconstruction και υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική Parlophone αποφασισμένη να επιστρέψει στους pop ήχους, μία απόφαση που την έφερε ξανά στην κορυφή με τα albums "Light Years" το 2000 και "Fever" το 2001.  

Το Μάιο του 2005 ενώ βρισκόταν στην περιοδεία Showgirl της διέγνωσαν καρκίνο στο μαστό και αναγκάστηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία προκειμένου να δώσει τη μάχη της. Δίπλα της εκτός από την οικογένειά της και τον αγαπημένο της Olivier Martinez, με τον οποίο ήταν μαζί από το 2002, ήταν οι θαυμαστές της σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Kylie υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αμέσως μετά ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες. Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή μόνο το single "Over the Rainbow", μία ζωντανή ηχογράφηση από το Showgirl tour και τους πρώτους μήνες του 2006 στα media άρχισαν να μιλούν για τη βελτίωση της υγείας της. Tον Ιούνιο του επόμενου έτους ανακοινώθηκε ότι η Kylie μπήκε στο studio για το καινούργιο της album και ξεκίνησε τις προετοιμασίες ώστε να συνεχίσει την περιοδεία της, η οποία μετονομάστηκε σε Showgirl Homecoming. 

Τον Οκτώβριο του 2006 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο "The Showgirl Princess", το οποίο έγραψε την περίοδο της ανάρρωσης της και το Νοέμβριο το άρωμά της, "Darling".

Η Kylie επέστρεψε στην Αυστραλία για να συνεχίσει την περιοδεία της δηλώνοντας αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Στις 11 Νοεμβρίου ανέβηκε στη σκηνή στο Sydney και αστειεύτηκε με το πλήθος για τους δεκαοκτώ μήνες που καθυστέρησε να εμφανιστεί. Στους δημοσιογράφους τότε είχε παρομοιάσει τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τις χημειοθεραπείες ως μια "πυρηνική βόμβα".

 

Ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το album "X", ενώ την ίδια χρονιά βγήκε το ντοκιμαντέρ "White Diamond", το οποίο σκηνοθέτησε ο καλός της φίλος και στυλίστας της William Baker, με θέμα την περιοδεία της το 2006. Η Minogue τότε είχε πει πως το ντοκιμαντέρ ήταν ένας τρόπος για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές της και να τους δείξει ότι πέτυχαν οι ευχές τους.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσε τα σχέδιά της για συναυλίες στην Ευρώπη. Η περιοδεία της "Kylie X 2008" κορυφώθηκε τον Ιούνιο με δύο εκπληκτικές νύχτες στο Λονδίνο. Τότε με δάκρυα στα μάτια η Kylie είχε αφιερώσει το τραγούδι της "Especially For You" στον πατέρα της, ο οποίος κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Το 2007 η Kylie ξάφνιασε ευχάριστα τους funs της σειράς επιστημονικής φαντασίας του BBC "Doctor Who" με την εμφάνισή της στο επεισόδιο "Voyage of the Damned". Ένα χρόνο μετά τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες της στη μουσική και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη για το γεγονός ότι η μουσική της αναγνωρίζεται με αυτό τον τρόπο.

Το 2009 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για εκείνη καθώς εκτός από την παρουσίαση των Brit Awards, κυκλοφόρησε το album "Boobbox" με remixes των μεγαλύτερων επιτυχιών της. Το "Aphrodite", το ενδέκατο album της κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010 και έφθασε στο νούμερο ένα των UK charts ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε η περιοδεία της "Aphrodite Les Folie Tour".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, μετά το τέλος της σχέσης της με το Γάλλο ηθοποιό Olivier Martinez το Φεβρουάριο του 2007, βρήκε την αγάπη στην αγκαλιά του Ισπανού μοντέλου Andres Velencoso.

Η Kylie έχει βοηθήσει δεκάδες φορές με διάφορους τρόπους να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ειδικά μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία συμμετέχει σε πολλές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.