Η Ελένη του Ευριπίδη στο Ηρώδειο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα παρουσιάσουν, το φετινό καλοκαίρι την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ», στις 15 και 16Ιουλίου - Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η «ΕΛΕΝΗ» είναι χαρακτηριστικό δείγμα τραγικωμωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία , σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»……

Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που το έργο απαιτεί ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάσταση του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι».

Η «άχρονη» όψη της παράστασης καταδεικνύεται μέσα από τον συνδυασμό του ήχου σύγχρονων και ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων .

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Κάτω διάζωμα: 30 ευρώ, Άνω διάζωμα: 25 ευρώ