Το χρονικό των ατίθασων συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Το χρονικό επιθέσεων από την πλευρά συνδικαλιστών στους δήμους παρουσιάζει το βίντεο, το οποίο θα παρακολουθήσετε και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Η αρχή έγινε το 2011 με την επίθεση μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη – ο οποίος γρονθοκοπήθηκε -, στο πλαίσιο συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ.

Ακολούθησε το περιστατικό με το Γερμανό πρόξενο, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν αγανακτισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, γιούχαραν και προπηλάκισαν γερμανική αντιπροσωπία που είχαν έρθει για να συμμετάσχει στην ημερίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν στέλεχη τοπικής αυτοδιοίκησης και από άλλες χώρες. 

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ στη Συνέλευση που θα διεξαχθεί εντός του χώρου της ΔΕΘ. Ο Γερμανός εντεταλμένος προανήγγειλε απολύσεις στους ΟΤΑ.

Το Δεκέμβριο του 2012, αντιπροσωπία της ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκρούεται με άνδρες των ΜΑΤ, καθώς οι συνδικαλιστές πιστεύουν ότι σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου λαμβάνει χώρα το επεισόδιο, βρίσκεται ο Γερμανός αντιπρόσωπος, Γιοακίμ Φον Φούχτελ, ο οποίος διαπραγματεύεται τις απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους.

Ένα ακόμα επεισόδιο ήταν το χθεσινό με την επίθεση με μπουκάλια στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς.