Ελένη Νικολούλια
Τα οινικά ραντεβού και το ιδανικό πάντρεμά τους με το φαγητό συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες δίνοντας την ευκαιρία στο Αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει σπουδαία κτήματα παρουσιασμένα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο.
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο εστιατότιο Pausa (21:00) όπου θα παρουσιαστούν κρασιά του κτήματος Νίκου Λαζαρίδη, σε pairing με ιταλικές γεύσεις.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστούν:
Solitaire (Λευκό Αφρώδες), συνοδευόμενο με bruschetta με σολομό balik
2012 Chateau N. Lazaridi (Λευκό) με μύδια αχνιστά με πιπερόριζα,γλυκό σκόρδο, μαϊντανό και πεπεροντσίνο σε σάλτσα λευκού κρασιού
2011 Μαγικό Βουνό (Λευκό) με χειροποίητο Ravioli με ραγού και σάλτσας παρμεζάνας Reggiano με σχοινόπρασσο
2011 Chateau N. Lazaridi (Ερυθρό) με ταλιάτα μοσχαρίσια σε σάλτσα Rossini με κρέμα μαύρης τρούφας σε βάση από πουρέ γλυκοπατάτας & μανιτάρια portobello
Μελλισουργός (Ερυθρό Γλυκό) με ganache σοκολάτας σε βάση από φιστίκι και σος mango.
Το μενού κοστίζει 36 ευρώ το άτομο
Όσο για τη συνέχεια, το δεύτερο οινικό ραντεβού δίνεται στο “Οινομαγειρείο των Θεών”, την Παρασκευή 19 Ιουλίου (21:00), όπου θα παρουσιαστούν κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη υπό την επίβλεψη της Sommelier του εστιατορίουΜαρίας Δελίτσικου και τον συντονισμό της Genius In Gastronomy.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστούν:
Avdiros Rose (Ροζέ) με τηγανιά κοτόπουλο arrabiata με φρέσκια τομάτα
Lagara (Λευκό) με ρόκα, πεπόνι, χουρμάδες, prosciutto και βινεγκρέτ κάρυ
Λημνιό (Ερυθρό) με μοσχάρι ψητό κατσαρόλας σβησμένο και μαγειρεμένο με ερυθρό κρασί Λημνιό (Κτήμα Βουρβουκέλη) και πουρέ πατάτας ή ρύζι basmati
Τσίπουρο με frozen Yogurt με μέλι & καρύδια.
Το μενού κοστίζει 25 ευρώ το άτομο.
(Κρατήσεις: Pausa, Αγ. Κων/νου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, τηλ. 210 61 80 533)
(Οινομαγειρείο των Θεών: Μακρυγιάννη 23-27, Ακρόπολη, κρατήσεις: 6947709991 – 6944441802)