Τα ΕΛΤΑ ταξιδεύουν στο Αιγαίο

Συμβάλλοντας στην εορταστική διάθεση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν ως Υποστηρικτές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του 50ού Ράλλυ Αιγαίου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χώρας, προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό. Θα ακολουθήσουν το  Ράλλυ Αιγαίου στις αγωνιστικές του διαδρομές από την Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και θα αναδείξουν το σημαντικό αυτό γεγονός μέσα από το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την κυκλοφορία ειδικών φιλοτελικών αναμνηστικών προϊόντων.  

Από την ημέρα εκκίνησης του Ράλλυ (19/07/2013), θα κυκλοφορήσουν από τα ΕΛΤΑ 2.000 αριθμημένα συλλεκτικά φύλλα 10 ειδικών γραμματοσήμων, σχεδιασμένα ειδικά για την 50η επέτειο του Ράλλυ Αιγαίου, που θα διατίθενται σε έναν καλαίσθητο εικονογραφημένο φάκελο.

Την ημέρα λήξης του Ράλλυ (29/07/2013) θα κυκλοφορήσουν από τα ΕΛΤΑ 3.000 ειδικά αναμνηστικά λευκώματα, μοναδικής συλλεκτικής αξίας, που θα περιλαμβάνουν:

-5 εικονογραφημένους φακέλους με παραστάσεις από τα νησιά «σταθμούς» της διαδρομής του αγώνα, με γραμματόσημο σφραγισμένο με ειδική αναμνηστική σφραγίδα από κάθε προορισμό.

- ειδικό αναμνηστικό φύλλο 4 γραμματοσήμων, το οποίο θα διατεθεί μόνο με το λεύκωμα και δεν θα πωλείται μεμονωμένα.

Η έκδοση της Σειράς Γραμματοσήμων αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς προβάλλεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό αυτό άθλημα που συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας με την ικανότητα του ιστιοπλόου και την ίδια στιγμή αποτελεί πολλά υποσχόμενο τομέα τουριστικής ανάπτυξης.  

Η έμπνευση για τον σχεδιασμό των μοναδικών γραμματοσήμων προήλθε από τις πληροφορίες που παραχώρησε στα ΕΛΤΑ ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).