Και δευτεροβάθμια καταδίκη για τους ενόχους για το Κωσταλέξι των Τρικάλων

Και το Εφετείο επικύρωσε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές για τους ενόχους της υπόθεσης που ο Τύπος ονόμασε το "Κωσταλέξι των Τρικάλων".

Η υπόθεση με θύμα μια 90χρονη γυναίκα είχε έρθει στο φως τον Απρίλιο του 2012 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Η υπόθεση με τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης της 90χρονης, μητέρας 4 παιδιών στην Πύλη Τρικάλων, είχε προκαλέσει την επέμβαση της Εισαγγελίας Τρικάλων και στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων κάθισαν οι έχοντες την επιμέλεια της 90χρονης, ο γιος και η νύφη της, που τιμωρήθηκαν με 12 και 8 φυλάκιση με αναστολή αντίστοιχα για έκθεση της 90χρονης σε κίνδυνο για την υγεία της. Το θέμα είχε φέρει στο φως το trikalanews.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, που εκδικάστηκε η έφεση, οι πoινές ήταν από 7 μήνες φυλάκισης με αναστολή στο γιό και την νύφη της 90χρονης γυναίκας.

Η 90χρονη σήμερα, έχει επιστρέψει στην οικία της και την φροντίζουν ο γιός της και η νύφη της και την επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Πύλης, επιβλέποντας τις συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης γυναίκας.