Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσουμε νοσοκομεία

“Δεν πρόκειται να κλείσουμε νοσοκομεία”, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συγχώνευση δομών και αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού.

Η δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σχόλιά του την περασμένη εβδομάδα σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι “μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω".

Ο υπουργός Υγείας προαναγγέλλει και νέες εφόδους σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και όλης της περιφέρειας, χωρίς ΜΜΕ, αλλά πιθανότατα με ελεγκτές, ενώ δηλώνει αισιόδοξος καθώς, όπως υποστηρίζει, “στο σκέλος των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων πηγαίνουμε αρκετά καλά και είμαστε εντός στόχων, όπως και στο θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης”.

Όσο για το πώς είναι οι πρώτες του μέρες στο υπουργείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει “εκ φύσεως υπερδραστήριος”, σημειώνοντας πως πηγαίνει πολύ νωρίς το πρωί στο υπουργείο και μπορεί να φύγει από εκεί πολύ αργά, “και το μόνο διάλειμμά μου είναι για ένα τοστάκι το μεσημέρι”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.