Ο Σνόοοντεν παγώνει τη μεγαλύτερη διμερή εμπορική συμφωνία στην ιστορία

Έχει χαρακτηριστεί η "μεγαλύτερη διμερής εμπορική συμφωνία στην ιστορία". Τώρα όμως υπάρχει ο φόβος να παγώσει και όλα αυτά λόγω Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το Παρίσι, με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν τις συνομιλίες για το εμπόριο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, θέλει να παγώσει για 2 βδομάδες τις συνομιλίες που έχουν οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το διμερές εμπόριο μεταξύ των δυο ισχυρότερων αγορών του πλανήτη.

"Μέχρι να πάρουμε τις πληροφορίες που ζητήσαμε" διαμηνύει η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Najat Vallaud-Belkacem, σύμφωνα με το RT.

H εμπορική συμφωνία μαμούθ θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την αναστροφή του κακού οικονομικού κλίματος που έφερε η κρίση.

Το Παρίσι διευκρινίζει πάντως ότι δεν τίθεται θέμα πλήρους άρσης των συνομιλιών.

Η στάση αυτή δεν πλήττει μόνον τις ΗΠΑ. Η Γερμανία ούτε καν θέλει να σκεφτεί μια πιθανή καθυστέρηση 2 εβδομάδων στο θέμα αυτό.

"Στηρίζουμε την ημερομηνία 8 Ιουλίου που έχει θέσει η Κομισιόν" αναφέρει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η διμερής συμφωνία έχει χαρακτηριστεί ως "ευκαιρία που προκύπτει άπαξ σε 100 χρόνια" και θα μπορούσε να αποφέρει 157 δισ. δολάρια για την ΕΕ, 125 δισ. για τις ΗΠΑ και 133 δισ για τον υπόλοιπο κόσμο ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.