“Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν πάρουμε τη δόση”

Την εκτίμηση ότι κλείνουν σταδιακά όλα τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα, εκτός από την κινητικότητα στο Δημόσιο, έκανε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου οικονομικών μιλώντας στο Reuters, ενώ στην ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάϊσελμπλουμ δεν βλέπει χρηματοδοτικό κενό.

Μάλιστα τόνισε ότι "δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου" αν η Ελλάδα δεν πάρει τα 8,1 δισ. ευρώ τώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ξένους δανειστές πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σχετικά με όλα τα θέματα, εκτός από την κινητικότητα.

Ο υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους φόβους για το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα δεν έχει λάβει τα χρήματα άμεσα, λέγοντας σε το «χειρότερο σενάριο» θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με την έκδοση εντόκων γραμματίων.

"Δεν θα είναι το τέλος του κόσμου", είπε ο αξιωματούχος.

"Στη χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να αυξήσουμε την έκδοση των εντόκων γραμματίων και να καθυστερήσει η αποπληρωμή καθυστερούμενων οφειλών" είπε.

Μάλιστα σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο πρακτορείο ΜΝΙ η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα 8,1 δισ. ευρώ για να καλύψει ομόλογα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Reuters με τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα απειλούν την Ελλάδα οι διεθνείς δανειστές της, εάν δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.

Σοχλιάζοντας το δημοσίευμα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ.