Αυτή η Ελλάδα μας αρμόζει;

Ναι, έχουμε πάθει Μιθριδατισμό. Ακούμε για νέους φόρους, απολύσεις, ακούμε για μείωση των δαπανών στην υγεία και τη παιδεία, ακούμε ότι κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία,ακούμε ότι οι δανειστές απαιτούν νέο ακόμα κατώτερο μισθό του ήδη κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης μισθού και οι μισοί κάνουμε το σταυρό μας περιμένοντας το θαύμα και οι άλλοι μισοί τα σπρώχνουμε στο ασυνείδητο, αρνούμενοι να αποδεχτούμε την αλήθεια. Τα ίδια συμπτώματα ακριβώς παρουσιάζει και το πολιτικό σύστημα της χώρας, κυβερνών και αντιπολιτευόμενο, που ζει ακόμα στην εποχή της μακάριας πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι όμως η Ελλάδα  του μέλλοντος μας (του άμεσου μέλλοντος μας είναι εδώ).

Ανεργία που το 14 θα τρέχει με ρυθμούς κοντά στο 35%. Πρακτικά δύο στους τρεις Έλληνες θα είναι άνεργοι. Άνεργοι είτε γιατί δεν βρίσκουν πια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα είτε γιατί απολύθηκαν από το δημόσιο. Το νέο σχέδιο των δανειστών είναι η ´´ εργασία χαμηλής αμοιβής´´.

Τι σημαίνει εργασία με αμοιβή 350 ευρώ το μήνα; Ουσιαστικά σημαίνει παραδοχή των δανειστών ότι το σχέδιο απέτυχε ότι οι προοπτικές εξόδου από την ύφεση είναι ελάχιστες και ότι τώρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται μεθόδους αποτροπής κοινωνικών εκρήξεων με εξασφάλιση είτε μέσω της αγοράς είτε επιδοματικά ( θα το δούμε αυτό στην επόμενη ίσως επίσκεψη ) του ελάχιστου εισοδήματος αυτού που εξασφαλίζει αποκλειστικά και μόνο την καθημερινή τροφή ενός ατόμου. Ενός ατόμου που αναγκαστικά ζει στο δρόμο, σε παραγκούπολη ή σε γκέτο. Η συνταγή είναι παλιά και εφηρμοσμένη. Με ελάχιστη ή μηδενική αγοραστική δύναμη η ύφεση στην αγορά θα βαθύνει ακόμα περισσότερο. Η άγρια φορολόγηση των επιχειρήσεων μηδενίζει δυστυχώς κάθε προοπτική ανάπτυξης με ίδιες ελληνικές δυνάμεις.

Η ´´συνταγή ´´ στραγγαλίζει το ίδιο καταστροφικά και την ελληνική επιχειρηματικότητα που είναι η μοναδική ελπίδα επιβίωσης της χώρας. Άλλωστε σαμποτάρει  εξίσου καταστροφικά και κάθε ελπίδα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Το αδιέξοδο συνολικό και μάλλον καταγεγραμμένο από τους δανειστές. Το ερώτημα είναι γιατί παίζουν με τη φωτιά. Γιατί η Ευρώπη ρισκάρει ενώ γνωρίζει ότι συνολικά η Γηραιά Ήπειρος κινείται στη κόκκινη γραμμή της κοινωνικής έντασης και η Ελλάδα είναι στη καρδιά της Ευρώπης είτε τους αρέσει είτε όχι....Αγνοούν ότι και ο Μιθριδατισμός έχει όριο; Το όριο είναι εκεί που το συσσωρευμένο δηλητήριο γίνεται τοξικό.