Σχέδιο μετακίνησης 5.000 καθηγητών σε δημοτικά σχολεία

Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", το πρόγραμμα αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με στόχο να πείσει τους δανειστές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή της κινητικότητας παρουσίασε το πρόγραμμα κινητικότητας 5.000 εκπαιδευτικών που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών και άλλα σχετικά μαθήματα) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την Τρίτη τάξη του Δημοτικού), προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 14:00 και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί στις 11:00 της Τρίτης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.