Ο Σωκράτης “απολογείται” στα αγγλικά

Μετά από επιτυχή κύκλο παραστάσεων στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και διθυραμβική περιοδεία στην Αγγλία, το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα "Η Απολογία του Σωκράτη" ξαναζωντανεύει φέτος το καλοκαίρι κάτω από την Ακρόπολη στα αγγλικά για δεύτερη χρονιά, με πρωταγωνιστή το βραβευμένο με Emmy Γιάννη Σιμωνίδη.

Πρόκειται για μία παράσταση η οποία έχει ταξιδέψει σε 15 χώρες με πάνω από 300 παραστάσεις συνεπαίρνοντας 100.000 άτομα κάθε ηλικίας, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι 2000 επισκέπτες από 38 χώρες συμμετείχαν τόσο σε αυτήν όσο και στην ανοιχτή συζήτηση, ανακαλύπτοντας έναν ιδιαίτερο, συναρπαστικό Σωκράτη δίπλα στο φυσικό τόπο διεξαγωγής της δίκης του.

Παρακολουθείστε την πιο φημισμένη δίκη της ιστορίας, καθώς ο Σωκράτης αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή. Ανακαλύψτε το χιούμορ, την εξυπνάδα, την αιχμηρή του λογική καθώς και τις αντιλήψεις του για την αρετή, τη δικαιοσύνη, την ευθύνη του κράτους και του πολίτη, τη χαρά της ζωής και την αφοσίωση στην πατρίδα. Συμμετέχετε σε σφριγηλή ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση για την άμεση εφαρμογή της Σωκρατικής σκέψης και πράξης στην εγχώρια και διεθνή κρίση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Παραστάσεις: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Ιουλίου, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Σεπτεμβρίου.

Ώρα: 21:00

(Αυλή Moυσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών - Παλιό Πανεπιστήμιο - Θόλου 5, Πλάκα)

Γενική είσοδος: 15 ευρώ με ποτό