Στήριξη Άδωνι Γεωργιάδη σε Βορίδη για δηλώσεις για Παπανδρέου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή τη δήλωση Βορίδη ότι για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου, τη στιγμή που οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος.

Σύμφωνα με "άτυπη ενημέρωση" από την Ιπποκράτους, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη".

Πηγές της Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει "αρμοδίως", έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε "απολύτως καταστροφική για την Ελλάδα την πολιτική του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε ο εκτροχιασμός της χώρας.

Ο κ. Βορίδης επανήλθε και αυτός μέσω Mega, εμμένοντας στις απόψεις του. Ωστόσο εξήγησε πως η αναφορά του στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος και ότι ειπώθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο ιδεολογικής κατεύθυνσης.

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων", απάντησε στις δηλώσεις Βορίδη η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

"Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα, ξέρουν καλά τον αντίπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακο γι' αυτούς είναι ότι το ξέρουμε κι εμείς", σχολίασε μέσω Twitter o Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στον κ. Βορίδη απάντησε και ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε, πριν από λίγες μέρες από το ΠΑΣΟΚ.

"Θα συνιστούσαμε στον κ. Βορίδη να αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να ασχοληθεί με τα πολιτικά κατορθώματα της παράταξής του. Της σημερινής παράταξής του και όχι των ακροδεξιών μορφωμάτων που υπηρετούσε λίγα χρόνια πριν", δήλωσε.