Ένα ποδήλατο που…δίνει φτερά!

Το ποδήλατο έχει κερδίσει και πάλι τις καρδιές μας, με τον αριθμό αυτών που το χρησιμοποιούν να αυξάνεται καθημερινά. Ωστόσο, η ποδηλασία στην πόλη μπορεί να γίνει ένα επικίνδυνο σπορ, με τα αυτοκίνητα να ξεπηδούν από τα στενά και τους πεζούς να εμφανίζονται από το πουθενά.

Έτσι, μία ομάδα τσέχικων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η Duratec, η Evektor και η Technodat, προσπάθησε να βρει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, δημιουργώντας το πρώτο ιπτάμενο ποδήλατο. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό, όμως οι εμπνευστές του το παρουσίασαν σε μία έκθεση ευρεσιτεχνιών στην Πράγα, όπου και πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη επίσημη πτήση του.

Για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιήθηκε ένα ανθρώπινο ομοίωμα, ενώ η πτήση έγινε με τηλεχειριστήριο. Αν και το ποδήλατο φαινόταν ιδιαίτερα σταθερό κατά τη διάρκεια της πτήσης, το μεγάλο του μέγεθος προκαλεί ανησυχία για τους περιορισμούς που μπορεί να του επιβάλουν ειδικά στις αστικές περιοχές.

Ο Ales Kobylik, ένας από τους συμμετέχοντες στο πρότζεκτ, δήλωσε σε τοπικό κανάλι πως “το βασικό μας κίνητρο δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε η δημοσιότητα, αλλά η εκπλήρωση ενός παιδικού μας ονείρου”, ενώ ολόκληρη η ομάδα ανέφερε πως ελπίζουν το ερχόμενο φθινόπωρο, να είναι σε θέση να κάνουν μία πιο ρεαλιστική δοκιμή.