Σαμαράς: Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα

Στο κλίμα του περίφημου “success story” κινήθηκε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στις επιτυχίες της κυβέρνησης και να επιτίθεται κατά του Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι ψηφίστηκε ένας επενδυτικός νόμος-τομή σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα στην Ελλάδα, ότι άρχισαν οι αποκρατικοποιήσεις μέσα σε ένα άσχημο κλίμα, που όμως συνεχώς βελτιώνεται, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ, παρά τους περί του αντιθέτου φόβους.

“Τι να κάνουμε; Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να χαίρεται ο κ. Τσίπρας και να χάνει η Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, αναφερόμενος στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε πως όλα όσα έχουν γίνει δεν είναι έργο μίας παράταξης, αλλά έργο όλων των Ελλήνων, στο οποίο βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ με αυτά τα κόμματα είχε, έχει και θα έχει διαφωνίες, όμως το έργο του τελευταίου χρόνου “το πετύχαμε όλοι μαζί”.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, την οποία χαρακτήρισε "εστία σκανδάλων και διαφθοράς" και "σύμβολο αμαρτίας και σπατάλης", ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος να την κλείσει, σχολιάζοντας ότι "ακουμπάμε τα προπύργια των βολεμένων", ενώ δεσμεύτηκε ότι το "μαύρο" θα φύγει από τις οθόνες και η νέα ΕΡΤ θα μείνει μακριά από κομματικές επιρροές.

Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε στους συνέδρους η αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, εξαιτίας της οποίας ζήτησε συγνώμη και αποχώρησε για δέκα περίπου λεπτά από το βήμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα ήταν και ο λόγος της αδιαθεσίας του. Ωστόσο, επανήλθε στο βήμα μετά από λίγα λεπτά και συνέχισε κανονικά την ομιλία του, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας "σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα", ενώ έκλεισε παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: "Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα".

Δείτε τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς εγκαταλείπει το βήμα του συνεδρίου:

 

 Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού: