Στους “16” του Παγκοσμίου η Εθνική Νέων

Την πρόκριση στις "16" καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων πανηγύρισε η Εθνική ομάδα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Τραπεζούντα με την Παραγουάη στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Δ΄ όμιλο, ενώ σε κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος του αγώνα κατέκτησε την πρώτη θέση, καθώς ισοβαθμούσε με την αντίπαλό της στον όμιλο και οι δύο αντίπαλοι είχαν την ίδια ακριβώς διαφορά τερμάτων, αλλά και τις ίδια αποτελέσματα στους μέχρι στιγμής αγώνες.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Διαμαντάκο στο 66΄, για να ισοφαρίσουν οι νοτιοαμερικανοί, που επίσης προκρίθηκαν, με τον Μοντενέγκρο στο 72'.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς οι αντίπαλοι έμειναν με 10 παίκτες στο 24ο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκόμεζ, δεν τα κατάφεραν.

Στο 45' οι Έλληνες παίκτες είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ από το πρώτο ημίχρονο και να αποκτήσουν το ψυχολογικό προβάδισμα, καθώς μετά το σουτ του Σταφυλίδη από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Μορέλ και κατέληξε άουτ.