Αστοχία υλικού “έσωσε” τα γραφεία της ΝΔ από ρουκέτα

Η Αστυνομία φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο όντως οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας να είχαν ως στόχο να ρίξουν ρουκέτα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης, στόχων των δραστών ήταν να πλήξουν με αντιαρματική ρουκέτα τύπου RPG τα γραφεία του κόμματος.

Όμως, το υπό εκτόξευση βλήμα εμφάνισε αστοχία υλικού και μετά τη δεύτερη προσπάθεια, οι τρομοκράτες κατέφυγαν στον πολυβολισμό του πρωθυπουργικού γραφείου με Καλάσνικοφ.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε το συγκεκριμένο όπλο να στρέφεται ενάντια στο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού.

Αυτό και μόνο το γεγονός στρέφει τις έρευνες προς κύκλους του Επαναστατικού Αγώνα, σε γιάφκα του οποίου είχαν εντοπιστεί τέτοια όπλα στις 19 Απριλίου 2010. Η Αστυνομία δίνει βάση στις λεπτομέρειες που αναφέρει η προκύρηξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, κάνει όμως διάφορα σενάρια για το συντάκτη της και τους πραγματικούς δράστες, καθώς προβληματίζεται από την εξάμηνη καθυστέρηση στην έκδοση της προκύρηξης και την ανάληψη της ευθύνης.