Από το κακό στο χειρότερο ο Μπερλουσκόνι

Αυτή είναι πραγματικά μια "διαβολοεβδομάδα" για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εκτός του ότι  καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για το σκάνδαλο Ρούμπι-γκέητ και τα διαβόητα μπούνγκα-μπούνγκα πάρτυ- μια απόφαση που  αναμένεται να ασκήσει έφεση - ο πρώην Ιταλός  Πρωθυπουργός βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ετυμηγορίες για δύο διαφορετικές υποθέσεις διαφθοράς.

Αρχικά, η ιταλική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει αν ο Μπερλουσκόνι  θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά,επειδή που φέρεται να χρημάτισε με  2 εκατομμύρια ευρώ τον γερουσιαστή Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να το δηλώσει. 

"Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική. Στην βουλή και στην γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με την σχετική επιβράβευση" δήλωσε ο Καβαλιέρε, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το αξιόποινο της πράξης του.

Από την άλλη, το  Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να αποθανεί και για τον όμιλο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μονταντόρι, υπόθεση για την οποία ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ρώμης Πασκουάλε Φιμιάνι έχει ζητήσει καταδικαστική απόφαση.

Πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια, με αντικείμενο τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, ενός από τους σημαντικότερους στη χώρα.

Το εφετείο αποφάνθηκε πως ο όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της Μονταντόρι –υπερισχύοντας του εκδότη και επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέτι– χάρη στον χρηματισμό του δικαστή Βιτόριο Μέτα. 

Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης έχει τριάντα ημέρες για να ανακοινώσει την απόφασή του, με γραπτή αιτιολόγηση της ετυμηγορίας του.