Δικαστικό θρίλερ για την αντιπροσωπεία Subaru στην Ελλάδα

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η ανάθεση της αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων Subaru στη χώρα μας, στην εταιρεία Πλειάδες Motors. Το γεγονός, που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, είναι ότι η μητρική Fuji Heavy Industries δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ότι από τις 3 Οκτωβρίου του 2012 είχε παραχωρήσει την αντιπροσωπεία στη Subaru Italia.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Fuji Heavy Industries κατήγγειλε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 τη σύμβαση, που είχε με τη Subaru Motors Hellas – μέχρι πρότινος διανομέας στην Ελλάδα -, ενώ δεν γνωστοποίησε σε κανέναν ότι λίγες ημέρες αργότερα υπεύθυνη για την ελληνική αγορά ορίστηκε η Subaru Italia, όπως αναφέρει το autobusiness.gr.

Σε σημείωμα, μάλιστα, που κατέθεσε η νέα εταιρεία διανομής “Πλειάδες Motors” στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η προκάτοχός της, Subaru Motors Hellas, αναφέρεται ότι η Fuji Heavy Industries έχει ορίσει τη Subaru Italia ως εισαγωγέα των ιαπωνικών αυτοκινήτων για την Ελλάδα από τις 3/10/2012, ενώ η “Πλειάδες Motors” έχουν συνάψει σύμβαση με την Subaru Italia από την 1η Απριλίου του 2013. Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Διευκρινίζουμε ότι, αυτή τη στιγμή, η Fuji Heavy Industries και η Subaru Motors Hellas βρίσκονται σε καθεστώς διαιτησίας,έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 και όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι αν όντως επιβεβαιωθεί πως υπήρξε σύμβαση μεταξύ Fuji και Subaru Italia, θα πρέπει οι όροι της σύμβασης να είναι οι ίδιοι με εκείνους που είχε συνάψει η Subaru Motors Hellas, καθώς στην περίπτωση που είναι ευνοϊκότεροι των προηγουμένων, προκύπτει σοβαρό νομικό ζήτημα.