Το Κονέκτικατ “ακύρωσε” τους αδελφούς Ράιτ

Μέχρι σήμερα, όλοι γνωρίζαμε ότι οι αδελφοί  Όρβιλ και Γουίλμπουρ Ράιτ εφηύραν το  αεροπλάνο και πραγματοποίησαν την πρώτη ελεγχόμενη, μηχανικά προωθούμενη  πτήση στις 17 Δεκεμβρίου 1903. 

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ όμως έχει άλλη άποψη και μάλιστα υπέγραψε νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι αδελφοί Ράιτ δεν ήταν οι πρώτοι που πέταξαν με αεροπλάνο. Η πρωτιά ανήκει σε έναν κάτοικο της πόλης Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ, τον Γουστάβο Γουάιτχεντ (φωτ), ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη πτήση δύο χρόνια νωρίτερα από τους Ράιτ, το 1901.

"Ο Κυβερνήτης θα κηρύξει μια επίσημη ημερομηνία , για να τιμάται  κάθε  χρόνο η πρώτη  μηχανοκίνητη πτήση του Γουάιτχεντ , παράλληλα με τον εορτασμό της αεροπορίας και αεροδιαστημικής βιομηχανίας του Κονέκτικατ " αναφέρεται στο διάταγμα. 

Με αυτό το νομοσχέδιο δικαιώνεται ο ένας Αυστραλός ιστορικός , ο οποίος παρουσίασε τον Μάρτιο φωτογραφικές αποδείξεις ότι ο Γουάιτχεντ " πέταξε πάνω από το Κονέκτικατ το 1901, δύο χρόνια, τέσσερις μήνες , και τρεις ημέρες πριν από τους αδελφούς Ράιτ. "