Μα τελικά τι θέλουν οι γυναίκες… από τα μαλλιά τους;

Μα τι θέλουν τελικά οι γυναίκες; Όσον αφορά στο χτένισμά τους, σίγουρα αλλαγές... πολλές αλλαγές... εκατοντάδες αλλαγές!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Toni&Guy, η μέση γυναίκα αλλάζει 150 χτενίσματα κατά τη διάρκεια της ζωής της, ανάμεσα στις ηλικίες των 15 και των 65 ετών. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες δοκιμάζουν δύο χτενίσματα και μία βαφή το χρόνο. Η μέση γυναίκα επισκέπτεται το κομμωτήριο πέντε φορές το χρόνο, θα αλλάξει χρώμα μαλλιών 50 φορές και στιλ 100 φορές μέχρι τα 65 της χρόνια. Η μια στις πέντε δοκιμάζει κάθε φορά κάτι εντελώς καινούργιο ενώ σχεδόν οι μισές επιμένουν στο ίδιο στιλ με μικρές παραλλαγές.

Η βάση της έρευνας ήταν 2.000 γυναίκες και στην ερώτηση "γιατί", οι απαντήσεις ήταν σταθερές: επειδή βαριούνται, επειδή θέλουν να μοιάσουν σε κάποια γνωστή διασημότητα ή επειδή θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους. Πέρα από τους κλασικούς αυτούς λόγους, υπάρχουν κι άλλοι: αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο, γάμος, απόκτηση παιδιού, χωρισμός-σημαντικά γεγονότα της ζωής με συμβολικό χαρακτήρα.

Τέλος, το 1/3 δηλώνει ότι άλλαξε ξανά το στιλ των μαλλιών του μετά τον τελευταίο πειραματισμό, καθώς αποφάσισε ότι δεν του άρεσε πλέον.