Λήστευαν την Πελοπόννησο με “εγκέφαλο” 32χρονη γυναίκα

Γυναίκα, ετών 32, φέρεται να είναι ο "εγκέφαλος" σπείρας που διέπραττε αλλεπάλληλες ληστείες στην Πελοπόννησο.

Η ίδια εμφανιζόταν να δίνει εντολές για ληστρικές επιθέσεις σε Αλβανούς κακοποιούς. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Στη συμμορία φέρονται να συμμετείχαν Αλβανοί ηλικίας 23 έως 40 ετών, με κοινό τόπο καταγωγής ένα χωριό της γειτονικής χώρας. Διέμεναν στην περιοχή της Κυλλήνης και της Γαστούνης όπου και ανέπτυξαν εγκληματική δραστηριότητα.

Τα μέλη της έφεραν βαρύ οπλισμό και δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία και να πυροβολήσουν κατά των θυμάτων τους. Δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί και προφυλακισθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2013 για δύο ένοπλες ληστείες στη Γαστούνη. Οι ίδιοι σκότωσαν και τον 63χρονο βενζινοπώλη στην Κάτω Παναγιά Ηλείας κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας στις 31 Μαΐου 2013.

Οι οκτώ Αλβανοί, ανάμεσά τους και η 32χρονη γυναίκα, τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση ένοπλες ληστείες με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με μαγνητοφωνημένους διαλόγους από το σύστημα υποκλοπών της ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση μελών της σπείρας τον περασμένο Φεβρουάριο, ακούστηκε η 32χρονη να λέει σε άλλα ασύλληπτα μέλη της συμμορίας να κάνουν αμέσως μια άλλη ληστεία στη Γαστούνη.  Στις 25 Φεβρουαρίου 2013 μέλη της συμμορίας λήστεψαν και πυροβόλησαν 26χρονο υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων στη Γαστούνη, ο οποίος από τύχη δεν τραυματίστηκε.

Ανάμεσα στα άλλα εξιχνιάσθηκε διάρρηξη οικίας που είχε τελεστεί το βράδυ της 3ης Μαΐου 2013 στο Κάστρο Κυλλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας περίπου 1.000 ευρώ.