Αλβανία: Παραδέχθηκε την ήττα του ο Μπερίσα

Τρεις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία που ανέδειξαν τον Σοσιαλιστή Εντι Ράμα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, παραδέχτηκε σήμερα την ήττα του,  βάζοντας τέλος στην δημόσια σιωπή του και καθησυχάζοντας τους φόβους για μια δύσκολη παράδοση της εξουσίας στην χώρα.

Μιλώντας με εμφανή συγκίνηση, είπε ότι δέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και συνεχάρη τον αντίπαλό του, Έντι Ράμα, για τη νίκη του.

"Χάσαμε αυτές τις εκλογές και όλη η ευθύνη για την ήττα βαραίνει μόνον έναν άνθρωπο, εμένα", δήλωσε ο 68χρονος Μπερίσα σε δημοσιογράφους και ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο υπηρέτησε για 23 χρόνια.

"Θα είμαι απλό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής του", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι θα παραμείνει ενεργός στην δραστηριότητα του κόμματός του.

Οι εκλογές της Κυριακής ανέδειξαν νικητή τον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα έναντι του συνασπισμού της δεξιάς του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, με 85 έδρες στην νέα βουλή των 140 αντιπροσώπων.