Γ. Αντετόκουμπο: Ζητιάνευε φαγητό στο δρόμο και φτάνει στο NBA

Το νέο του διαβατήριο λέει ότι είναι Έλληνας, αλλά ο Γιάννης Αντετόκουμπο έζησε τη δύσκολη ζωή του μετανάστη.

Πριν γίνει μπασκετμπολίστας, έζει ζητιανέψει φαγητό στους δρόμους της πόλης για να ταΐσει τον εαυτό του και τα αδέρφια του. Οι New York Times εντόπισαν την περίπτωση του φτωχού μετανάστη, η... πείνα του οποίου για μια καλύτερη ζωή, τον οδηγεί μέχρι το μαγικό κόσμο του NBA.

Όταν άλλες οικογένειες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έκαναν καλοκαιρινές διακοπές σε θελκτικούς προορισμούς, εκείνος άλλαζε διαμερίσματα σαν... πουκάμισα για φθηνότερο νοίκι, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει.

Γεννήθηκε εδώ, μιλάει τα ελληνικά σαν γηγενής. Έχει πάει σε ελληνικό σχολείο. Έχει όμως σωρεύσει το ρατσισμό και τη συμπεριφορά με μετανάστης.

Πρόσφατα έγινε Έλληνας πολίτης και αυτό θα του δώσει το διαβατήριο, όχι μόνο για να φαίνεται όμοιος έναντι ομοίων στα μάτια των συμπολιτών του, αλλά και για να κυνηγήσει το... τρελό όνειρο του NBA.

Οι σκάουτερ από τις ΗΠΑ που έτρεξαν για να τον δουν, εντυπωσιάστηκα από το χειρισμό της μπάλας και τις γρήγορες αποφάσεις μέσα στο γήπεδο. Ο Γιάννης Αντετόκουμπο έχει αυτό το χάρισμα, που αθλητικά λέμε: "βλέπει γήπεδο".

Μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον από το NBA, ξεκίνησε αμέσως πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης. "Από τη στιγμή που ξεκίνησα το μπάσκετ, το όνειρό μου ήταν να γίνω μεγάλος σταρ του αθλήματος, να έχω ένα λαμπρό μέλλον", δηλώνει ο ίδιος.

Ο Αντετόκουμπο έχει ως πρότυπο τον Κέβιν Ντουράντ. Το αν θα καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά, ο χρόνος θα το δείξει...