Βολεύτηκε με τη λευκή ισοπαλία η Εθνική Νέων

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη του Μάλι, μετά από ένα κακό παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις, και σε συνδυασμό με τη νίκη της Παραγουάης επί του Μεξικού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ελλάδα πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της.

Η εθνική μας ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, χωρίς να μπορεί να βρει το ρυθμό της, και σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να βγάλει καμία κλασική ευκαιρία, σε αντίθεση με το Μάλι που στο 31' θα μπορούσε να είχε σκοράρει, όμως το σουτ του Νιάνγκ πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε και αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ της νίκης. Πρώτα το Μάλι στο 56' και πάλι με τον Νιάνγκ, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Διαμαντάκος γύρισε ωραία στον Μπουχαλάκη, ο οποίος όμως από πολύ κοντά... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν και πάλι κακό, χωρίς φάσεις, κι έτσι έμεινε το τελικό 0-0.

Πάντως η ισοπαλία δεν ήταν κακό αποτέλεσμα για την εθνική μας ομάδα, που κρατάει ακόμα την τύχη της στα χέρια της, καθώς ισοβαθμεί στην κορυφή με την Παραγουάη, την οποία και αντιμετωπίζει στο τελευταίο ματς του ομίλου, την ερχόμενη Παρασκευή. Με νίκη κόντρα στην Παραγουάη η Ελλάδα εξασφαλίζει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ μπορεί να προκριθεί ως δεύτερη ακόμα και αν ηττηθεί, με την προϋπόθεση ότι το Μάλι δε θα νικήσει το Μεξικό στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ωστόσο, ακόμα και στο σενάριο αυτό, η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων, αν και σε αυτήν την περίπτωση θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο στη φάση των 16.

Η βαθμολογία μετά τα σημερινά παιχνίδια:

Ελλάδα 4
Παραγουάη 4
Μάλι 2
Μεξικό 0