Κλειστές οι Κατακόμβες της Μήλου εν μέσω τριημέρου

Προ μίας δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν οι επισκέπτες που ήθελαν να επισκεφθούν το μνημείο των Κατακομβών στη Μήλο, καθώς το βρήκαν κλειστό για “τεχνικούς λόγους”, και μάλιστα εν μέσω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Όπως επισημαίνει η τοπική ιστοσελίδα milosvoice.gr, το μεσημέρι της Παρασκευής περιήλθε σε γνώση των δυο υπαλλήλων που εργάζονται για την φύλαξη του μνημείου ένα υπηρεσιακό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι Κατακόμβες θα παραμείνουν κλειστές για τεχνικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει άλλη διευκρίνιση.

To “λουκέτο” προήλθε από την Β’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και παραμένει άγνωστο αν πέραν των δυο κυριών που απασχολούνται στις Κατακόμβες το κλείσιμο έγινε γνωστό σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης καλεί τον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμού να απομακρύνουν ως “επικίνδυνη” τη διευθύντρια της Β' Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ ο ίδιος νωρίτερα επισκέφθηκε το χώρο του μνημείου και ζήτησε συγνώμη από τους επισκέπτες.