Ανυποχώρητος στις θέσεις του ο Φώτης Κουβέλης

Δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του από την Αγίου Κωνσταντίνου ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ΕΡΤ είναι ικανή βάση στην οποία πρέπει και μπορεί να προσέλθει η Νέα Δημοκρατία.

“Δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα, αλλά για ζήτημα δημοκρατικής ουσίας”, ξεκαθάρισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι το “μαύρο” στην ΕΡΤ αποτελεί για τη ΔΗΜΑΡ ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας και σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ακόμα ότι η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στη λογική “ναι στην αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν τη δημοκρατική νομιμότητα”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ακόμα πως η απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γνωρίζοντας την άρνηση της ΔΗΜΑΡ και αγνοώντας τους υπουργούς που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δείχνει ξεκάθαρα μία συγκεκριμένη πολιτική επιλογή.