Ένταση επικράτησε στη Βουλή με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσαν προ ημερών το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για την αναστολή του λουκέτου στην ΕΡΤ και την κατάργηση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και σχετικά με την τροπολογία του ΚΚΕ που επαναφέρει την ΕΡΤ ουσιαστικά σε λειτουργία.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις ο υφυπουργός Σ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι καμία τροπολογία δεν θα γίνει δεκτή ούτε προς συζήτηση γιατί σύμφωνα με αυτήν αν η τροπολογία γίνει δεκτή τότε θα επανέλθει σε λειτουργία η ΕΡΤ και η κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει μισθούς στους εργαζόμενους κάτι που δημιουργεί δαπάνες.
Μετά από τη δήλωση Καλαφάτη αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Καλαφάτη ότι πήρε σημείωμα από τον κ. Μπαλτάκο για να μην γίνει δεκτή η συζήτηση επί της τροπολογίας του ΚΚΕ για την ΕΡΤ.
Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσουν αν στηρίζουν την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και μίλησε για κωλοτούμπες προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι όταν συζητήθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν τοποθετήθηκαν.
"Ο κ. Παπαδημούλης είπε ψέμματα. Εν γνώση του κάνοντας τερτίπια. Είπα χθες ότι πρέπει να σταματήσουμε τις διαρροές και τα τερτίπια. Αυτό το είδαμε. Στα πρακτικά φαίνεται ότι τόσο εγώ όσο και ο κ. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ πήραμε το λόγο και εκφράσαμε τη θέση μας" ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου και μίλησε για πανικό της αντιπολίτευσης.
Σχετικά με την Πρόταση νόμου που κατέθεσαν για την ΕΡΤ η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι εμείς συμφωνούμε επί της ουσίας της τροπολογίας, εφόσον δεν υπάρξει νέο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης είπε ότι δεν μπορεί ένα τόσο κρίσιμο θέμα κάποιοι να το εξωθούν σε επικοινωνιακό επίπεδο. "Η απόφαση για την προώθηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν μονοκομματική ενέργεια. Προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών. Η ΔΗΜΑΡ έχει προσέλθει στο διάλογο ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι σοβαρή εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί. Με βάση τη διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί σήμερα η απόφαση της κυβέρνησης. Όποιος εξωθεί τα πράγματα σε λήψη αποφάσεων τώρα δεν προσφέρει".