“Δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ που ξέραμε χθες”

"Πρέπει να υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ που ξέραμε χθες" τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λεει την πρότασή του, λεει μόνο για το "μαύρο" της ΕΡΤ. "Εμείς είχαμε το σχέδιο Αλιβιζάτου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (...) η αναδιάρθρωση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις" είπε.

"Η πλειοψηφία του κόσμου λεει δεν θέλει να πάμε σε εκλογές (...) η κυβέρνηση να επικαιροποιήσει την προγραμματική συμφωνία σε κάθε επίπεδο" τόνισε. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει την ευθύνη για να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης.

Την ελπίδα ότι μέσα από αυτή την κυβερνητική κρίση θα υπάρξει μια πιο αποτελεσματική κυβέρνηση εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πρόσθεσε οτι είναι σημαντικό το εγχείρημα της τρικομματικής κυβέρνησης και για να επιτευχθεί πρέπει όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε μια κυβέρνηση είδους βέτο με ελάχιστο παρανομαστή καθώς με μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα γίνουν μεταρρυθμίσεις, αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης.

Τόνισε ακόμη οτι μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη δημόσια τηλεόραση, με μικρότερο αριθμό εργαζομένων και με ένα τέλος που θα επιβαρύνει λιγότερο τον πολίτη.

"Έχει γίνει ενα πρώτο βήμα καλής συνεργασίας" σχολίασε στο ΣΚΑΪ η Εύη Χριστοφιλοπούλου κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι το στοίχημα είναι αυτή η κυβέρνηση να μην μείνει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ είπε οτι είναι αδιαμφισβήτητο οτι υπάρχει νομική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας.

Το θέμα της συμφωνίας στον τρόπο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης είναι μείζον σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στέλεχος ΔΗΜΑΡ.

Σημείωσε ότι η ΕΡΤ δεν είναι το μοναδικό ζήτημα συζήτησης.

"Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ συμφωνεί σε μια βαθιά μεταρρύθμιση και στον εξορθολογισμό της ΕΡΤ. Ελπίζουμε ότι η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποσαφηνίσει ασάφειες", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.