Ξεκινά η παραγωγή του Kia ceed’ GT

Η Kia Motors Σλοβακίας εγκαινίασε τη μαζική παραγωγή των πρώτων σπορ εκδόσεων του μοντέλου cee'd, συμπληρώνοντας την ήδη υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων της. Το μοντέλο θα παραχθεί σε τρίθυρη (pro_cee'd GT) και σε πεντάθυρη έκδοση (cee'd GT). Με το σπορ και κομψό σχεδιασμό του, τις επιδόσεις, την ισχύ των 204 ίππων και τη μέγιστη ταχύτητα των 230 χλμ./ώρα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των απαιτητικών πελατών. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν εξαιρετικά αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, είναι όμως κατάλληλες και για καθημερινή οδήγηση. Συνεπώς, το εργοστάσιο παραγωγής στην Ζιλίνα της Σλοβακίας αναμένει περαιτέρω στήριξη της παραγωγής το 2013, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση του φετινού πλάνου παραγωγής του.

"Νιώθουμε μεγάλη τιμή που το πρώτο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο της Kia κατασκευάζεται στη Ζιλίνα, στην καρδιά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι χάρη στα νέα Kia cee'd GT θα επεκταθούμε στην αγορά των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και θα προσελκύσουμε πολλούς νέους πελάτες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα φέρει ακόμα περισσότερο συναίσθημα στην ήδη ισχυρή γραμμή παραγωγής των cee'd», δήλωσε ο Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Slovakia. Και οι δύο εκδόσεις του Kia cee'd GT τροφοδοτούνται από ένα νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης 1.6-λίτρων GDI της Kia που είναι εξοπλισμένος με ένα twin-scroll τούρμπο και με ενισχυμένα εσωτερικά εξαρτήματα. Η ισχύς και η ροπή έχουν αυξηθεί δραστικά, μέχρι 51% στην περίπτωση της ισχύος (204 ίπποι) και μέχρι 61% στην περίπτωση της ροπής (265 Nm), ενώ η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 7,4 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπή CO2 σε 171 γρ./χλμ.

Το Kia cee'd GT σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Σχεδιασμoύ, Peter Schreyer. Είναι εξοπλισμένο με νέες γρίλιες εμπρός και καινούρια φωτιστικά σώματα, με νέους δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, με φώτα ημέρας LED τεσσάρων σημείων, νέα φώτα ομίχλης, διπλή εξάτμιση, 18-ιντσών ζάντες αλουμινίου και διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων και φινιρίσματα με ειδικές βαφές. Στο εσωτερικό, τα μοντέλα GT είναι εξοπλισμένα με σπορ καθίσματα Recaro, με αλουμινένια πεντάλ, έχουν επιφάνειες από υλικά υψηλών προδιαγραφών, ενώ το ταμπλό –εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα- με πίνακα οργάνων τεχνολογίας TFT, δημιουργεί ένα ελκυστικό σπορ περιβάλλον για οδηγό και επιβάτες. Η Kia αποφάσισε να κατασκευάσει μια περιορισμένη έκδοση 500 αντιτύπων GT που θα μπορούσε να παραγγελθεί από την 1η Απριλίου 2013. Κάθε Kia pro_cee'd GT 1ης έκδοσης φινιρίστηκε με Tri-coat λευκό χρώμα και είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μαύρες γυαλιστερές ακτίνες, διαθέτει μαύρο γυαλιστερό περίβλημα εξωτερικών καθρεπτών, πλάκες μαρσπιέ από ανοξείδωτο χάλυβα με τα διακριτικά GT να φωτίζονται κόκκινα, με μοναδική αρίθμηση και υψηλής ποιότητας βελούδινα πατάκια με κόκκινη διπλή ραφή.

Σχετικά Tags
Kia