Reuters: Συμβολή και ιδιωτών στη διάσωση τραπεζών

Πιστωτές, αλλά και κυβερνήσεις θα πρέπει πάντα να συμβάλλουν για να στηρίζουν την οποιαδήποτε τράπεζα της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει προβλήματα, ακόμα και όταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας προσφέρει απευθείας βοήθεια, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ποσοστό στήριξης από κεφάλαια της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ένα έγγραφο, που καταρτίστηκε για το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, δεν προσδιορίζει το μέγεθος των ζημιών που θα επιβληθούν στους πιστωτές μιας τράπεζας.

“Τα ιδιωτικά κεφάλαια θα πρέπει να εξεταστούν ως πρώτη λύση, συμπεριλαμβανομένων των επαρκών εισφορών από υφιστάμενους μετόχους και πιστωτές του δικαιούχου ιδρύματος", αναφέρει το έγγραφο, το οποίο έφτασε στα χέρια του Reuters.

“Θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο διαγραφής ή μετατροπής του χρέους, εναρμονισμένο με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, αναφέρεται.