“Δείπνο στα λευκά” με χιλιάδες καλεσμένους

Απόψε στο Παρίσι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα λευκά, θα συγκεντρωθούν σε μια μυστική τοποθεσία, και θα δειπνήσουν με άφθονη σαμπάνια μέχρι τα μεσάνυχτα, παίρνοντας μέρος στο ετήσιο Diner en Blanc.

Το περίεργο αυτό έθιμο, ξεκίνησε ένα τέταρτο του αιώνα πριν, όταν δέκα φίλοι, λάτρεις της περιπέτειας και τον συγκινήσεων, αναζητούσαν ένα απαγορευμένο σημείο στο Παρίσι για να δειπνήσουν με φίλους.

Τελικά, η αναζήτηση τους κατέληξε σε δείπνο  200 ανθρώπων στο Jardins de Bagatelle, την πρώην  "παιδική χαρά" της γαλλικής αριστοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της  Μαρίας Αντουανέτας.

Απόψε, με αφορμή την 25η επέτειο αυτού του δείπνου, χιλιάδες φίλοι που κάλεσαν φίλους (οι οποίοι κάλεσαν άλλους φίλους), θα μάθουν τη θέση του του..μυστικού τους δείπνου την τελευταία στιγμή, και μέσα σε μια ώρα θα πρέπει να βάλουν τα λευκά τους και να συγκεντρωθούν σε μια υπέροχη τοποθεσία, όπως όπως η Παναγία των Παρισίων ή το Chateau de Versaille και αν πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή.

Το Diner en Blanc ξεκίνησε ως Παρισινή γιορτή αλλά πλέον έχει γίνει θεσμούς σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου. Μάλιστα, έχει γυριστεί και ομώνυμο ντοκιμαντέρ που ρίχνει μια ματιά στο παρασκήνιο της διοργάνωσης αυτής της μεγάλης γιορτής "της ανθρώπινης συνεργασίας και επικοινωνίας".

Δείτε το ενδιαφέρον τρέιλερ, στο βίντεο που ακολουθεί.