Τα hashtag κάνουν την εμφάνισή τους στο facebook!

Τα hashtag, η γνωστή σε όλους μας δίεση, ενδεικτική ενός γεγονότος ή μίας ονομασίας, όπου συγκεντρώνεται μία ομάδα ειδήσεων, έκανε μεγάλη επιτυχία αλλά και απέκτησε ιδιαίτερη χρηστική αξία στο twitter μέχρι σήμερα. Κατά κάποιο τρόπο όμως, το facebook φάνηκε να...ζηλεύει τη δόξα του αντιπάλου του και αποφάσισε την εισαγωγή του και hashtag και στις δικές του σελίδες.

Έτσι, ανακοίνωσε την εισαγωγή του, με στόχο να επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

Τα μέλη του Facebook θα μπορούν να πληκτρολογήσουν στη μηχανή αναζήτησης ένα hashtag, ώστε να εμφανιστούν όλες οι αναρτήσεις που το περιλαμβάνουν. Κάτι ανάλογο θα γίνεται, απλώς κάνοντας “κλικ” στο hashtag μιας ανάρτησης.

Το νέο εργαλείο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το συντομότερο, ενώ οι υπεύθυνοι του facebook υποστηρίζουν πως θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις και να παρακολουθούν με μεγαλύτερη ευκολία περιεχόμενο από τους υπόλοιπους χρήστες. Σύντομα μάλιστα θα το αξιοποιήσει για να προσφέρει ακόμη περισσότερες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα για την προβολή των hashtag που είναι ανά πάσα στιγμή πιο δημοφιλή.