Αναρωτιέστε με ποιο τρόπο μπορείτε να αποστειρώσετε τα γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες, μουστάρδες, γλυκά του κουταλιού ώστε να μην αναπτυχθούν βακτήρια και μύκητες και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά; Σας έχουμε τον τρόπο!
Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο σας στους 100 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Πλύνετε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα τα βαζάκια και τα καπάκια τους. Σιδερώστε μια καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Αφού σκουπίσετε καλά τα βαζάκια και τα καπάκια τοποθετήστε τα στο ταψί ανάποδα και βάλτε το ταψί στο φούρνο. Μετά από δέκα λεπτά βγάλτε το ταψί και όταν κρυώσουν κλείστε καλά τα βαζάκια με τα καπάκια τους και ανοίξτε τα μόνο όταν θέλετε να τα γεμίσετε με κάποια λιχουδιά!