Κλίμα αλληλεγγύης στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ολάντ

Την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την Ευρώπη προς την Κύπρο, τόνισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ,  σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παρίσι.

Ο Ολάντ είπε ότι η Κύπρος περνά πολύ δύσκολες εποχές, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη που "πρέπει να δείξουμε προς την Κύπρο, μια χώρα που περνά ύφεση και έχει προβλήματα ρευστότητας".

"Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κύπρος πριν από λίγες εβδομάδες", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ολάντ  τάχθηκε υπέρ μιας βιώσιμη λύσης  λέγοντας ότι "η Κύπρος είναι μια φίλη χώρα και η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της για την επίλυση του Κυπριακού".

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Γάλλο ομόλογο του, για την " εγκάρδια, ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική συνάντηση".

Ο Αναστασιάδης είπε πως εξέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο τα οικονομικά προβλήματα και τις ανάγκες της Κύπρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μέχρι σήμερα συμπαράσταση, αλλά και την απόλυτη ταυτότητα θέσεων .

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο, ο κύπριος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από την κοινή συνεργασία και στήριξη υπάρχουν ελπίδες και προοπτική, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.