Πετούν το μπαλάκι στο Σαμαρά οι Βενιζέλος και Κουβέλης

Κοινή πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση απηύθυναν στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις εξελίξεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε πως τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέχρι τώρα, η οποία μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν υπάρχει μία σχέση ειλικρίνειας, πολιτικής ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η ελληνική κοινωνία πιστεύει στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και κανένας Έλληνας δε θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας, όπως κανείς δε θέλει μία ανοιχτή και αξιόπιστη ραδιοτηλεόραση που να εκτελεί την αποστολή της, ενώ ξεκαθάρισε πως όλοι επιθυμούν μία ριζική μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ, αλλά συμφωνημένη, με την έγκριση της Βουλής και με την ΕΡΤ να λειτουργεί.

Ο κ. Κουβέλης, από την πλευρά του, τόνισε ότι για να πορευθεί και να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει το συντονισμό και τον κοινό πολιτικό τόπο που είναι αναγκαίος για την αποτελεσματικότητά της και ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα εξασφαλιστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε πως η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιαρθρώσεων, που όμως πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοικτή. “Είναι απαράδεκτο το γεγονός να είναι κλειστή η ΕΡΤ”, τόνισε.

Η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου

Η πρώτη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το αίτημα των κυβερνητικών εταίρων για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανέφερε: "Λες και δεν έγινε σύσκεψη την Κυριακή".