Παρέμβαση Παπούλια για το λουκέτο στην ΕΡΤ ζητάει ο Τσίπρας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντάται στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης για το θέμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη συνδέσει το όνομά του με μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, που δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που οι δύο από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δηλώνουν ότι δεν τη στηρίζουν.

Την Τρίτη, λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Αγία Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και εξαπέλυσε  επίθεση στην κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει στη συνέχεια την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ για να προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης", ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε παράνομη πράξη με το κλείσιμο του δημόσιου δικτύου και κάλεσε το λαό να στηρίξει τους εργαζόμενους. "Δεν έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια συχνότητα", υπογράμμισε.

Κάλεσε ακόμη τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, να διαχωρίσουν τη θέση τους.