Πώς να ψήσετε σωστά το ψάρι στη σχάρα

Προσέχουμε πάντα το ψάρι  να είναι πολύ στεγνό πριν το βάλουμε στην σχάρα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με χαρτί κουζίνας η μια καθαρή πετσέτα.

Μετά λαδώνουμε ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού.

Το ψάρι δεν το γυρνάμε συνέχεια όπως μπορούμε να κάνουμε με το κρέας. Μια από την μία,  μια από την άλλη και μετά πάνω σε μια ζεστή πιατέλα.

Το ψάρι πρέπει να είναι ζουμερό μέσα και τραγανό στην πέτσα. Το ψήσιμό του θέλει ντελικάτους χειρισμούς και φυσικά η πρώτη ύλη, δηλαδή το ψάρι να είναι φρεσκότατη. 

Εάν έχουμε θερμόμετρο με ακίδα, η ιδανική θερμοκρασία στο πιο χονδρό σημείο- δηλαδή πίσω από το κεφάλι  του ψαριού,  για να είναι έτοιμο να το βγάλουμε πρέπει να  είναι στους 56-60 C.

                                                                                             

                                                                                        Λευτέρης Λαζάρου