“Χαμηλής ποιότητας υλικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νεφροπαθών”

Καμπανάκι για τα χαμηλής ποιότητας υλικά, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθων, καθώς όπως λέει σε ανακοίνωσή της τα δημόσια νοσοκομεία χρησιμοποιούν προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης για τις αιμοκαθάρσεις, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας καθόλου την ανθρώπινη ζωή, είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στον Καιάδα νομίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν μερικά ευρώ και να γεμίσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητας, προερχόμενα από τρίτες χώρες (Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα) όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε”, αναφέρουν απευθυνόμενοι στους επικεφαλής των νοσοκομείων και του υπουργείου Υγείας.

 

“Τα φίλτρα δεν είναι μαξιλαροθήκες ή ουροσυλλέκτες. Είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους” τονίζουν οι εκπρόσωποι των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών και ζητούν “αξιόλογα και ποιοτικά φίλτρα” που να επιτρέπουν να γίνεται απρόσκοπτα η αιμοκάθαρσή και διασφαλίζουν στοιχειωδώς το προσδόκιμο της ζωής τους.