Προσέγγιση Σαμαρά – Καραμανλή μέσω Cosco

"Η Cosco αποτελεί ένα πολύ καλό προηγούμενο. Η στρατηγική εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή έχει πλήρως δικαιωθεί", τόνισε ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το 'Έθνος" η αναφορά ερμηνεύτηκε ως "άνοιγμα" προς την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, αλλά και δημόσιο "ευχαριστώ" του πρωθυπουργού για την παρουσία του Κ. Καραμανλή, ο οποίος καθόταν απέναντί του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

Χειροκροτήθηκε δε έντονα από το ακροατήριο, στο οποίο ήταν αισθητή η παρουσία καραμανλικών στελεχών, όπως γίνεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη...

Ο Κ. Καραμανλής,  μπήκε πρώτος στην αίθουσα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε 10 λεπτά αργότερα και ανέβηκε κατευθείαν στο πάνελ, χωρίς να περάσει από την πρώτη σειρά για τις καθιερωμένες χειραψίες.

Από εκεί χαιρέτησε με υψωμένο χέρι τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος, όπως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, ήταν όρθιος και χειροκροτούσε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Αντ. Σαμαράς πλησίασε τον πρώην πρωθυπουργό, του έσφιξε το χέρι και του είπε κάτι, που οι ωτακουστές ερμήνευσαν ως "ευχαριστώ".

Ξέχασαν τον Μητσοτάκη

Προσφωνώντας τον Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ Φ. Ταυρής έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της παράταξης και αναφέρθηκε σε όλους τους προκατόχους του στην ηγεσία της ΝΔ.

Ξεκινώντας από τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, πήγε στον Γ. Ράλλη, τον Ευ. Αβέρωφ, και μετά, προσπερνώντας τον Κ. Μητσοτάκη, πήγε στον Μ. Εβερτ, τον Κ. Καραμανλή και τον Αντ. Σαμαρά.

Η παράλειψη ήταν ηχηρή και συζητήθηκε μεταξύ των στελεχών...