Τσίπρας: Ευρωπαϊκό ζήτημα η τουρκική προκλητικότητα

Τσίπρας: Ευρωπαϊκό ζήτημα η τουρκική προκλητικότητα

Ο πρωθυπουργός θα θέσει από κοινού με τον πρόεδρο της Κύπρου το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής

Το θέμα των παραβιάσεων από την πλευρά της Τουρκίας της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ότι θα θέσουν από κοινού με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του στο Βουκουρέστι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «σήμερα τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θα θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα, διότι πιστεύουμε, ότι είναι ένα ευρωπαίκό ζήτημα. Η αντιμετώπιση του αφορά το σύνολο της ΕΕ και όχι μόνο την Κύπρο». Τόνισε δε, ότι «το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται και ιδιαίτερα η ΕΕ πρέπει να έχει μια κοινή θέση, όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή της».

Ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι «χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο, που θα υποστηρίξει τα θεμελιώδη ιδανικά και τις αρχές της ΕΕ, την αλληλεγγύη, την Δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή. Συνεπώς, χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο, που θα εναντιωθεί στον νεοφιλελευθερισμό, θα εναντιωθεί στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ. Αυτός ο πρόεδρος δεν είναι ο κ. Βέμπερ. Αυτή είναι η θέση μου».