Τα σχέδια της Apple για το μέλλον του λειτουργικού iOS

Σε λίγες ημέρες η Apple θα μας παρουσιάσει, στο Worldwide Developer Conference (WWDC), τα σχέδια της για το μέλλον του iOS, το λειτουργικό σύστημα στο οποίο βασίζονται οι συσκευές iPhone και iPad. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές και στο OSX, το αντίστοιχο σύστημα για τους φορητούς και σταθερούς υπολογιστές της εταιρίας.

Αυτή θα είναι η πρώτη ανακοίνωση της Apple μετά από ένα διάστημα 230 ημερών και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι σκοπεύει να μας παρουσιάσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως, εμείς φτιάξαμε μία λίστα με όλα όσα θα θέλαμε να δούμε.

Ένα νέο σχεδιασμό του iOS

Το iOS παραμένει το καλύτερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, ακόμα και αν η διαφορά με το Android έχει μειωθεί αισθητά. Παρόλα αυτά, ο σχεδιασμός του πλέον θεωρείται ξεπερασμένος, όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα. Ανυπομονούμε να δούμε μία νέα προσέγγιση σε αυτόν τον τομέα στο iOS 7.

Βελτιώσεις στο iCloud

Το iCloud είναι γνωστό πως έχει κάποια μικρά προβλήματα στο συγχρονισμό δεδομένων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι μέσα στις προτιμήσεις των προγραμματιστών. Συχνό παράπονο των χρηστών είναι το γεγονός ότι δεν αποθηκεύει τους κωδικούς, έτσι θα πρέπει ο χρήστης να τον εισάγει ξανά και ξανά.

Δυνατότητα αλλαγής των προεπιλογών

Ένα ακόμα αρνητικό του συστήματος είναι η έλλειψη της επιλογής για αλλαγή των προεπιλεγμένων προγραμμάτων. Αν θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει τον Firefox για παράδειγμα αντί του Safari ή τους Google Maps αντί για αντίστοιχους της Apple, θα έπρεπε να του δίνεται η δυνατότητα.

Πιο γρήγορος τρόπος για την επεξεργασία των ρυθμίσεων

Η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να αλλάξει τις βασικές ρυθμίσεις της συσκευής του, στο Android είναι παραδειγματική, με τη συρόμενη μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης να αποτελεί βασικό στοιχείο του συστήματος. Κάτι αντίστοιχο νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να γίνει και στο iOS, τουλάχιστον για ρυθμίσεις όπως αυτές του WiFi, του Bluetooth και του Airplane Mode.