Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γίνατε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής ζωής

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Γίνατε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής ζωής

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού στον ενικό και σε υψηλούς τόνους στον πρόεδρο της ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς απάντησε ο πρωθυπουργός στις αιχμές του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το ήθος του κ. Τσίπρα, με αφορμή της διακοπές του τελευταίου στο κότερο του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αποκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής».

Ο κ. Τσίπρας δευτερολογόντας μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι είναι αρχηγός κόμματος 11 χρόνια και πρωθυπουργός 4,5 χρόνια και ότι «δεν μπήκα στην πολιτική ζωή πλούσιος, ούτε έγινα πλούσιοα. Και δεν γεννήθηκα σε μια οικογένεια που δεν έκανε καμία δουλειά εκτός από πολιτική έγινε ζάμπλουτη κ. Μητσοτάκη».

«Είσαι πολύ λίγος εσύ για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα. Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν κρύβεται. Είναι όλα φανερά. Και σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα fake news, δεν ντρέπεστε;».

Αναφερόμενος στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι «είναι γνωστό ότι τον Δεκαπενταύγουστο δεν θρηνούσατε εσείς για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές, σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη. Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα για τρεις ημέρες στο σκάφος της συνεργάτιδος μου τον Δεκαπενταύγουστο. Και είναι γνωστό διότι το έγραψαν τα μέσα που σας στηρίζουν, του κ. Μαρινάκη, τέλη Σεπτέμβρη και δεν τα διέψευσε κανείς. Δεν το έκρυψα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας «εγώ δεν έχω σπίτι στην Τήνο μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο της Siemens, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν ήμουν ποτέ τρόφιμος της Siemens, δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα όπως εσείς για τον Κήρυκα Χανίων, δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Και επίσης κ. Μητσοτάκη εγώ δεν έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν, τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται για ναρκωτικά».

«Αυτοί είμαστε. Αυτός είμαι και αυτός είστε» τόνισε.