Και τώρα στο ΟΑΚΑ

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ (51-64) στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών, ωστόσο ουδείς πανηγυρίζει πρόωρα. Άπαντες γνωρίζουν πως απλώς έγινε το πρώτο βήμα για το μεγάλο στόχο της κατάκτησης του νταμπλ και θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια. 

Το «σπάσιμο» της έδρας του αντιπάλου δεν σημαίνει τίποτα και οι Κυπελλούχοι είναι πρόσφατα παθόντες, στα play offs της Ευρωλίγκας, όταν κέρδισαν στην Καταλονία την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν… τελείωσαν τη δουλειά στην έδρα τους. Και δεν θέλουν να την ξαναπατήσουν έτσι. 

Άμυνα από γρανίτη 

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη μεγάλη νίκη χάρη στο μεγάλο του φετινό όπλο, την άμυνα. Οι «πράσινοι» ήλεγξαν τα ριμπάουντ (41 έναντι 34), είχαν 10 κλεψίματα και 4 τάπες, ενώ κράτησαν τον Ολυμπιακό στους 51 πόντους. Πρόκειται για το μικρότερο παθητικό στην ιστορία του «τριφυλλιού» στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου σε επίπεδο πρωταθλήματος (από το 1962) μετά τους 45 που είχε δεχτεί στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό του 1995, όταν όμως είχε χάσει πετυχαίνοντας έναν πόντο λιγότερο (45-44). 

Με όπλο το ΟΑΚΑ 

Ο Παναθηναϊκός πλέον δεν χρειάζεται τίποτε άλλο πέρα από το να υπερασπιστεί την έδρα του. Οι «πράσινοι» μετρούν 30 νίκες σε ισάριθμα ματς τελικών στο ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούν από την περίοδο 1995/96 με εξαίρεση τη διετία 2002-2004 όταν έπαιζαν στο Σπόρτιγκ, ενώ έχουν 23 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Η τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού σε σειρά τελικών στην έδρα του, ήταν στις 8 Μαΐου του 1993 αλλά στο κλειστό της Γλυφάδας. Έκτοτε το «τριφύλλι» μετρά 36 νίκες σε 36 παιχνίδια ως γηπεδούχος σε τελικούς πρωταθλήματος. Η πιο πρόσφατη ήττα του Παναθηναϊκού στο «σπίτι» του σε play offs ήταν την 1η Ιουνίου του 2003, με 85-82 από το Περιστέρι για τα ημιτελικά της Α1 στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Έκτοτε μετρά 53 συνεχείς νίκες στην έδρα του. 

Περιττό να ειπωθεί πως τα εισιτήρια που έχουν απομείνει προς διάθεση για τον αγώνα της Κυριακής αναμένεται να… εξαφανιστούν και το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο στον δεύτερο τελικό. 

πηγή: sport-fm.gr